سیونیم تائو (روش ایده ی کوچک)
تشريح نخست
انسان موجودی است دانش جو و در جستجوی حقیقت واین امر از موهبات الهی است در حق بنده خویش، برای رسیدن وي به بالاترین درجات انسانی.
خداوند حکیم با عطا نمودن عقل، شعور،درک و آگاهی به انسان، او را از سایر مخلوقات متمایز نموده و راز حرکت در مسیر آگاهی چیزی نیست جز حقیقت جوئی.
برای رسیدن به هدف، حرکت لازم است و برای ثابت قدم ماندن در مسیر حرکت، عشق.
انسان برای رسیدن به تکامل در پی حقایق و ابداعات بدیع گام بر می دارد و در مواردی، همچون شمعی در تاریکی، راه رسیدن به حقایق بالاتر و بدیع تر را به روی ساير مخلوقات روشن می سازد.
علومی که در جهان هستی نظاره می کنیم پایه و اساسی دارد و فراگيري وعلم به اين پايه ها دست يابي به علوم بالاتر را هموار مي سازد.
به طور مثال اختراع یک وسیله برقي بدون شناخت الکترون و ماهیت کار آن ميسر نخواهد شد.
این چند سطر مقدمه ای بود برای معرفی ارزش فرم سیونیم تائو. فرمی که بر خلاف معنای ساده و بی آلایش آن همانند دریایی است که علومی بس گرانبها را در بطن خویش گنجانده و دستیابی به حقایق اين علوم تنها با تمرین و تفکر میسر است.
سیو نیم تائو مهمترین فرم دركونگ فو وو- وی تائو است ولازمه ی فراگیری و درك فرم هایی همانند بیوجی ، چام کیو و آدمک، گذر از پل سیو نیم تائو می باشد. لذا می توان اذعان داشت فراگیری این فرم مقدمه اي است برای سایر فرمها.
سیونیم تائو ابتدا با نشست آغاز می شود، همانند سایر فرمها و همانند تمامی فرمها در ورزش های رزمی.
نشست دراین فرم، ورزش باستانی ایرانیان را که در مکان مقدس زورخانه و یا ورزش خانه انجام می گرفت به یاد می آورد وهمانگونه که درآئين احداث این مکان باید توجه می شد که درب ورودی کوتاهتر از قد انسان ساخته شود تا پهلوانان و ورزشکاران و … هنگام ورود یا خروج از درب زورخانه با قد خمیده گذر کنند و این راهی بود برای تعلیم فروتنی و افتادگی برای جوانمردان تا به اندام خود غره نشوند و با زو و سینه ستبر را هیچ بدانند و تواضع پیشه سازند، لذا سیونیم تائو نیز در مرحله ی نخست می خواهد به هنرجویان درس احترام به استاد و همنوع را بیاموزد و اینکه، ورزش مقدس است و لازمه ی پایبند ی به مقدسات و درک مفاهیم، شناخت خویشتن و احترام به خود و سایر کائنات است و بنابر فرموده مولا علی (ع):
هرکس کلمه ای به من آموزد مرا بنده ی خویش نموده،
سیو نیم تائو نیز به هنرجو می آموزد زمانی که در محضر استاد، مربي یا معلمی که از وی خواستار تعلیم علوم رزمی هستیم قرار می گیریم لازم است حق شاگردی را با تواضع، فروتنی، تمرين آگاهانه و درک صحیح نسبت به آموخته ها به جا بیاوریم.
نشست در سیو نیم تائو به هنرجویان می آموزد به مثابه درختی که برای زندگی، برای تحمل بارمیوه و ثمره و برای مقابله با طوفان های سهمگین نیاز به ریشه هایی گسترده دارد، وی نیز برای حرکت در مسیر آگاهی و رویاروئی با ناملایمات زندگی و فائق آمدن بر آنها نیازمند گام هایی ست پر توان.
در این فرم بخشي از حركات به عنوان حرکات اصلاحی و درمانی مطرح است و بخشي نیز چاکراها و یا مراکز ورود و خروج انرژی بر روی نقاط مختلف بدن را فعال نموده و فعالیت های روحانی و جسمانی بدن را روحی تازه می بخشد.
براي نمونه حركت پو پای تان سائو (تان سائوی دو تایی) در اين فرم كه در ادامه به پو پای گان سائو و دوباره به پو پای تان سائو تبديل مي شود( در وو – وي – تائو چهار حركت اصلي كه در ابتدا توسط دست ها اجرا مي گردد به هنرجويان آموزش داده مي شود كه تان سائو و گان سائو دو حركت اوليه مي باشند) با هر بار دوران مناطقي را فعال مي نمايند. مانند:
شبكه خورشيدي: حدود دو انگشت بالاي ناف (كانون واكنش هاي شكمي و واكنشهاي ناشي از دل وجرات و كانون نيروي شهودي و كانون الهام).
چاكراي قلب: كانون محبت و امنيت.
چاكراي گلو: راه بيان و بروز خلاقيت.
چاكراي چشم سوم: كانون تعقل و سفر به درون خويش.
و بدين صورت انديشه هاي پراكنده را متمركز ساخته و جايگاه كمال و بالندگي را در زندگي نيكوتر مي سازد.
در این فرم حرکات یین و یانگ (نرمی و سختی) به شکلی هنرمندانه طراحی شده است و در مواردی تنها جنبه ی نرمی حرکت و در مواردی جنبه سختی آن مطرح است. برای نمونه : حرکت فوک سائو تنها حالت مفعولی است و برای کنترل استفاده می شود و در حالی که حركات كوئن (مشت) چان سائو (ضربه با تيغه داخلي دست به گردن يا گلو) و فاك سائو (ضربه باتيغه بيروني دست به گلو يا گردن) هم شکل مفعولی را دربر دارند و هم شکل فاعلی را. یعنی ضربه ی مشت هم حمله به حریف است و هم در مواردی به عنوان حرکتی برای بیرون انداختن ضربه حریف از خط مركز. بنابراين حرکاتی که به عنوان دفاع به نظر می آیند در واقع تغییر حالتهايي هستند در راستای حمله دوباره.
وسخن پاياني اينكه درفرم هاي كونگ فو علومي نهفته است كه تنها انسان هاي انديشمند، انسان هايي كه غرور را از خانه دلشان بيرون رانده اند و انسان هايي كه ممارست در تمرين دارند مي توانند بدان ها دست يابند و اين مهم تنها با حركت، تعقل واحترام و ارادت به قوانين طبيعت ميسر خواهد شد.
در تمامی سبک ها هر چه سطح افراد بالا تر می رود فرم ها پیچیده تر و مهمتر می شوند ، اما در وو وی تائو این قضیه برعکس است و هنر جوی تازه وارد مهمترین فرم را از همان بدو ورود می آموزد و این یکی از نکته هایی است که این فرم را جذاب می کند .